22/07/19 | ISCLETEC

10 equips en competència representen 27 universitats de 8 països i 3 continents. SDE’19.

El Solar Decathlon Europe 2019 inicia el seu període de visita a Szentendre, Hongria: des del passat 12 de juliol, visitants professionals i públic poden assistir gratuïtament al “Solar Village” i veure els prototips de la competència. Els Arquitectes del projecte To van començar a muntar el prototip el 27 de juny, amb només 15 dies de període de construcció, i treballant intensament de 7:00h a 23:00h.

El període de competició, que va inaugurar-se el matí del 12 de juliol es tancarà amb l’acte de lliurement el 28 de juliol. L’acte de lliurament només tancarà la competència dels prototips de la competició. El “Solar Village” seguirà acceptant els visitants fins el 29 de setembre.

Iscletec ha esdevingut “Gold Sponsor” d’aquest projecte, donant suport i recolzament a tot l’equip d’arquitectes i estudiants de l’ETSAV, a més de proporcionar les finestres i portes de fusta d’aquesta vivenda sostenible.

SOBRE EL PROJECTE TO
TO és un espai físic i social que permet a l’habitant reflexionar sobre com es relacionen els seus hàbits de conducta a la sostenibilitat. L’equip proposa una revisió de l’activitat diària, les formes de vida i dels espais habitats que s’hereten del passat. Comprenen l’habitatge, en totes les seves dimensions, com a factor clau d’unes dinàmiques individuals, sobretot perquè es relacionen amb les de la societat.

Amb l’objectiu de desencadenar un canvi ecosistèmic, proposen un espai d’habitatge estructurat al voltant de noves lògiques d’ús i consum, noves pràctiques diàries i noves formes d’interacció i de vida. El projecte TO busca que l’usuari entengui el seu funcionament; permet als usuaris l’oportunitat de gestionar bé els residus, convertir els residus en recursos i gestionar les comoditats de l’espai.