07/05/18 | ISCLETEC

La Casa de l’Ebenista: recuperant la memòria del Poblenou

LANDING-CASA-mar2
Un nou projecte de rehabilitació a Barcelona reforça i consolida la campanya #VestimosBarcelona. L’objectiu de les intervencions d’Iscletec a la capital de Catalunya es fonamenta en recuperar i mantenir l’essència modernista i la tradició de la seva arquitectura original, però atorgant elements de modernitat i els més innovadors sistemes de tancaments per proporcionar un perfecte aïllament tèrmic i acústic.

RECONSTRUIR EL PASSAT
Els encarregats d’aquesta reforma, Alessandro Sannino i Anna Mezquita d’AIAstudio Arquitectes, han nomenat al projecte La casa de l’Ebenista, doncs originalment va ser l’habitatge privat d’un dels més coneguts ebenistes del Poblenou, el taller del qual se situava en una de les fàbriques contigües a l’habitatge. Per aquest motiu, i per les precàries condicions en les quals es trobava l’immoble en els seus inicis, es tracta d’un treball de rehabilitació especialment ardu consistent de recuperar tots els elements decoratius de fusta presents en diversos àmbits de la casa.

La tasca dels arquitectes va radicar a “mantenir els trets històrics intrínsecs de la casa i anar-la omplint amb les vivències íntimes actuals del que l’habita.” Per a això el seu objectiu va ser el de recuperar tots aquells elements originals de la casa: paviment, cornises, vidrieres, portes, decorats de llautó, etc.

L’obra consta de 136m2 de superfície construïda amb una distribució en planta pràcticament idèntica a qualsevol habitatge de l’Eixample Barceloní, però en aquest cas situada entre les fàbriques de l’emergent barri del Poblenou.

VEURE PROJECTE