14/10/19 | ISCLETEC

Èxit del projecte “TO” al Solar Decathlon Europe ’19

iscletec-solar-decathlon-europe

El Solar Decathlon Europe 2019 ha finalitzat, després de 15 dies de competició, el projecte “TO”, realitzat per un grup d’estudiants de la UPC i de l’ETSAV, ha quedat en tercera posició. L’equip ha rebut un gran reconeixement pel treball al camp de la sostenibilitat i de l’arquitectura.

Iscletec ha sigut “Gold Sponsor” d’aquest projecte, donant suport i recolzament a l’equip d’arquitectes i estudiants, a més a propocionat les finestres Iscletec78 i textura ALMA.

L’equip va tornar a viatjar fins a Hongria per desmuntar, i carregar als camions. Ara és el moment de donar-li una segona vida al prototip, que ja es troba a Barcelona, on toca a fer el muntatge a la nova ubicació a la ciutat comtal.

solar-decathlon-europe

EL PROJECTE TO

TO és un espai físic i social que permet a l’habitant reflexionar sobre com es relacionen els seus hàbits de conducta a la sostenibilitat. L’equip proposa una revisió de l’activitat diària, les formes de vida i dels espais habitats que s’hereten del passat. Comprenen l’habitatge, en totes les seves dimensions, com a factor clau d’unes dinàmiques individuals, sobretot perquè es relacionen amb les de la societat.

Amb l’objectiu de desencadenar un canvi ecosistèmic, proposen un espai d’habitatge estructurat al voltant de noves lògiques d’ús i consum, noves pràctiques diàries i noves formes d’interacció i de vida. El projecte TO busca que l’usuari entengui el seu funcionament; permet als usuaris l’oportunitat de gestionar bé els residus, convertir els residus en recursos i gestionar les comoditats de l’espai.