20/06/19 | ISCLETEC

Inauguració de l’habitatge que competirà al Solar Decathlon Europe 2019


Divendres 14 de juny, l’equip del projecte TO, del que ISCLETEC és patrocinador oficial amb el disseny i fabricació de totes les finestres de fusta; va inaugurar el prototip situat a la ETSAV UPC-Sant Cugat.

El director del projecte, Albert Cuchí, va realitzar un discurs de presentació i va donar les gràcies als diferents patrocinadors que fan possible la construcció de TO. El prototip s’ha estat treballant des del passat mes de febrer, i és la fase prèvia abans de viatjar fins a Hongria, on se celebra el SOLAR DECATHLON EUROPE 2019.

L’habitatge dissenyat pels estudiants de la UPC trenca amb les jerarquies clàssiques de les estances, permetent que aquestes s’adeqüin a les necessitats de l’usuari. Un projecte que, com ha explicat una de les seves impulsores, Helena Majó, va més enllà de construir una casa sostenible. ‘TO’ convida a reflexionar sobre els seus hàbits de consum amb l’objectiu que cada usuari sigui conscient i autocrític. En aquest sentit, la casa permet gestionar les condicions de confort de l’espai interior reduint al mínim el consum d’energia.

El funcionament del prototip, per tant, obliga l’usuari a entendre el curs dels recursos naturals dins la unitat de l’habitatge per aprendre de quina manera reutilitzar-los. Després del Solar Decathlon Europe, l’habitatge s’exposarà el novembre a l’EEBE perquè es pugui utilitzar com a instal•lació pública oberta al barri.




Utilizamos cookies analíticas, técnicas, propias y de terceros para ofrecer un servicio de gran utilidad y evaluar el rendimiento del mismo con el fin de mejorar tu experiencia como usuario. Si desea más información consulta nuestra Política de Privacidad.